24 Ağustos 2010 Salı
KANSERE PATATESLİ ELEKTİRİK
Dünyanın beşinci en çok tüketilen gıdası patatesin elektrik veya ultrasona tabi tutulması halinde bir gün “süpergıda” haline gelebileceği açıklandı.
Japonya’da Obihiro Üniversitesi’nde araştırma yapan bilim insanları, patateslere elektrik verdiklerinde, artan stres dolayısıyla antioksidan oranının arttığını keşfetti. Antioksidanı artırılmış patatesin kalp ve kanser hastalıklarıyla mücadelede etkili bir süpergıda haline gelebileceği belirtildi. Uzmanlar kuraklık veya çürümenin taze sebzelerde yararlı bileşiklerin oluşmasında etkili olduğunu bildiklerini ancak yapay yolla yaratılan stresin antioksidan üretimine yol açtığını ilk kez gördüklerini söyledi.
Japonya’da Obihiro Üniversitesi’nde araştırma yapan bilim insanları, patateslere elektrik verdiklerinde, artan stres dolayısıyla antioksidan oranının arttığını keşfetti. Antioksidanı artırılmış patatesin kalp ve kanser hastalıklarıyla mücadelede etkili bir süpergıda haline gelebileceği belirtildi. Uzmanlar kuraklık veya çürümenin taze sebzelerde yararlı bileşiklerin oluşmasında etkili olduğunu bildiklerini ancak yapay yolla yaratılan stresin antioksidan üretimine yol açtığını ilk kez gördüklerini söyledi.
KANSERE PATATESLİ ELEKTİRİK
Dünyanın beşinci en çok tüketilen gıdası patatesin elektrik veya ultrasona tabi tutulması halinde bir gün “süpergıda” haline gelebileceği açıklandı.
Japonya’da Obihiro Üniversitesi’nde araştırma yapan bilim insanları, patateslere elektrik verdiklerinde, artan stres dolayısıyla antioksidan oranının arttığını keşfetti. Antioksidanı artırılmış patatesin kalp ve kanser hastalıklarıyla mücadelede etkili bir süpergıda haline gelebileceği belirtildi. Uzmanlar kuraklık veya çürümenin taze sebzelerde yararlı bileşiklerin oluşmasında etkili olduğunu bildiklerini ancak yapay yolla yaratılan stresin antioksidan üretimine yol açtığını ilk kez gördüklerini söyledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder